Microsoft partner of the year Norway - Dynamics 365 Supply Chain Management & Finance
RadøyGruppen

Et ønske om en fremtidsrettet løsning

 

I tillegg til et behov for en forretningsløsning som støtter både dagens og fremtidens drift, var det også viktig for RadøyGruppen å velge partner med sterk kompetanse om deres bransje. RadøyGruppen valgte Axdata til å skifte ut sitt ERP-system til forretningsløsningen Microsoft Dynamics 365.

Fokus på å løse utfordringer og skape verdi

Engineering selskapet RadøyGruppen leverer pumpestasjoner og skreddersydde stålkonstruksjoner til maritim industri samt olje- og gassindustrien og leverer med ekstremt strenge krav til kvalitet og dokumentasjon. RadøyGruppen er en fleksibel og solid produsent av  produsent av Subsea Production Systems med fabrikk nord for Bergen. Der utvikler, produserer og testes undersjøiske produksjonssystemer for ulike kunder fra hele verden, som for eksempel Equinor, Shell, Total og Chevron.

 

For RadøyGruppen er sentrale verdier kvalitet og fleksibilitet, samtidig som de hele tiden jobber for optimal effektivitet og utvikling. Selskapet har 150 ansatte som hele tiden arbeider for å skape verdi og løse utfordringer for kundene sine.

Et behov for en forretningsløsning som støtter dagens prosesser

Selskapet opplevde at de vokste ut av ERP-systemet sitt og så et behov for en forretningsløsning som bidro til å digitalisere og støtte alle forretningsprosesser og posisjonere de for fremtidig vekst. Etter en lengre prosess hvor flere partnere ble vurdert, ble Axdata valgt som partner til implementeringen av forretningsløsningen Microsoft Dynamics 365 samt bidra til økt digitalisering og verdiskapning etter at løsningen har gått i drift.

Prosjektleder hos Axdata, Anders Dalseide, mener dette er et veldig spennende prosjekt for både RadøyGruppen og Axdata. «Med tanke på kompleksiteten til RadøyGruppen sine produkter er det utrolig viktig at vi også i dette prosjektet har fokus på å være ekstremt nøye og lytter til kunden for at prosessen skal gå så smertefritt som mulig. Men med den positive holdningen vi har møtt hos RadøyGruppen, hvor de er endringsvillige og godt forberedt gjør at jeg er sikker på at dette blir et vellykket prosjekt.»

 

“Selv om det var flere andre partnere som satt med god kompetanse, valgte vi Axdata fordi vi mener at de har den beste kompetansen med tanke på forretningsløsningen og vår bransje”

 

– CEO hos RadøyGruppen, Lasse Ståløy.

 

En sikker partner sammen med Dynamics 365

Axdata ble blant valgt på bakgrunn av å være en partner som forstår RadøyGruppens forretningsbehov og som har sterk kompetanse med å implementere den optimale løsningen for sine kunder.

 

RadøyGruppen har gått for en løsning som sømløst kan vokse med selskapet og åpne for muligheter. De er i ferd med å implementere Dynamics 365, hvor målsetningen er å utnytte løsningens standardfunksjonalitet med kontinuerlig oppdatering av løsningen og effektivt vedlikehold.

 

Måten selskapet markedsfører og selger på er i endring, derfor har de også valgt å inkludere Dynamics 365 appen Sales for bedre støtte og dokumentasjon i dialogen med markedet og potensielle kunder. Dette vil gjøre at de får et ledende forretningssystem som er fleksibelt og sikrer at RadøyGruppen har kontroll på alle data, fra prospect to cash samt kan ta taktiske og strategiske beslutninger basert på bedre styringsinformasjon.

 

 

«Dette blir et stort løft for RadøyGruppen, derfor har vi kalt prosjektet «7 mil». Vi gleder oss veldig til å få en ny digital hverdag med et fleksibelt forretningssystem som sikrer at vi har rett data til riktig tid»

 

– CEO hos RadøyGruppen, Lasse Ståløy.

 

 

Prosjektmetodikken

Prosjektet «7 mil» blir gjennomført etter Conference Room Piloting (CRP) metodikken. Dette betyr at allerede fra første workshop ble RadøyGruppen involvert for å arbeide sammen i standardløsningen. Det gjorde at prosjektet umiddelbart kom i gang med å sette opp og teste prosesser.

I de ulike workshopene blir det fokusert på de enkelte prosessområdene i selskapet for å se etter forbedringspotensiale før forretningsprosessene blir prosesstestet i fellesskap. På denne måten får RadøyGruppen en solid kompetanse om løsningen, noe som gjør at behovet for opplæring før driftsettelse reduseres.

Prosjektet startet opp i desember 2018 og går i drift før sommeren 2019.

Les flere av våre kundehistorier

Start reisen idag - ta kontakt